Az L-citrullin aminosav egy nem esszenciális mikró tápanyag, amelyből a szervezetünk, nagyobb igénybevétel esetén, jellemző, hogy nem elegendő mennyiségben produkál (feltételesen esszenciális), így szükségessé válhat a kiegészítés. Citrullin-t a legnagyobb mennyiségben - a gyümölcsök közül - a görögdinnyében találunk. Az L-citrullin aminosav és az almasav szinergista kombinációja az L-citrullin-malát. Az almasav (malát) egy szerves sav, amely fellelhető a természetben (például az almában). A L-citrullin aminosav az L-arginin és az L-ornitin aminosavak elő anyaga.
A sportolók körében kifejezetten népszerű ez a formula.
1 adagban (3 g):
Kiszerelés: 300 g (100 adag)
Kiknek ajánljuk az Citrulline Malate por-t?
1 adagban (3,3 g):
Kiszerelés: 300 g (90 adag)
Összetevők:
L-citrullin (46%), almasav (46 %), aroma, édesítőszer (szukralóz), savanyúságot szabályozó anyagok (kálium-tartarát) csomósodást gátló anyag (szilícium-dioxid), színezékek (tartrazin**, indigotin). **A gyermekek tevékenységére és figyelmére káros hatást gyakorolhat. Tejet, tojást, glutént, szóját, zellert, rákféléket, kén-dioxidot és dióféléket tartalmazó élelmiszereket is gyártó üzemben készült.
Felhasználási javaslat: Keverjen el 3,3 g (fél adagolókanál = teáskanál) port 200 ml vízzel. Használjon keverőpalackot! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!